CUM MI SE PUBLICA CARTEA

Care sunt etapele editarii lucrarii mele?pen_PNG7402

Dupa ce ai scris textul, daca nu are diacritice ii punem diacriticele, apoi textul trece prin doua corecturi succesive si urmeaza sa fie pregatit pentru tipar prin incarcarea intr-un soft specializat.

Machetarea o realizam in  Indesign si dupa o discutie tehnica cu tipografia trimitem la tipar.
Datele tehnice solicitate sunt: tipul de masina pe care se tipareste, daca se solicita multiplu de pagina, formatul brut, oglinda paginii.
Iti facem propuneri de design referitoare la: fonturi, ornamente, aranjarea in pagina a titlurilor si a altor elemente.

Pregatirea pentru tipar – DTP inseamna: aranjarea in pagina a textului si imaginilor, setarea capetelor de rand, aplicarea stilurilor, realizarea cuprinsului, generarea PDF-ului, verificarea pentru tipar.

Important
La culegerea textului este important ca, atunci cand se scrie in editorul word sa se seteze de la inceput limba pentru autocorectura si, de asemenea, sa fie setata tastatura corect. Cand se scrie in limba romana, editorul word poate sa insereze diacritice chiar daca tastatura a ramas setata pe limba engleza. Insa, in acest caz, vor fi dificultati la importul corect al textului in programele specializate pentru DTP. Este important sa scrii cu diacritice dupa comutarea pe tastatura romaneasca.

Nu este indicata formatarea in word a textului cu liste automate, boxuri de text, sectiuni, coloane. Acestea se realizeaza in indesign. Este suficient sa introduci cu rosu o indicatie in text referitoare la formatarea pe care o doresti.

Imaginile se dau in format jpg cu rezolutie de 300 dpi, pentru tipar. Nu este indicata folosirea imaginilor de pe internet decat daca au rezolutie mare, sau dimensiuni foarte mari si sunt luate de pe site-uri specializate cu respectarea copyright-ului pentru imagini.

In cazul in care beneficiarul preda textul fara diacritice punem noi diacriticele.
O pagina standard este calculata la 2000 de semne cu spatii.

Dupa finalizarea lucrarii iti livram toate fisierele editabile, fonturile folosite, imaginile tif sau jpg, profilele de culoare folosite si PDF editabil la inalta rezolutie cu fonturile incapsulate.

Tiparirea se realizeaza la tipografii partenere care ofera un raport optim calitate/pret.

PROMOVAREA CARTIIcarte

Iti promovam cartea in cadrul comunitatii noastre si prin servicii specifice de marketing de carte.

RECENZII

La cerere, vom scrie recenziile cartilor publicate prin intermediul „Vreau sa fiu scriitor” pentru un impact cat mai bun asupra cititorilor.

DISTRIBUIRE

Iti distribuim cartile in cadrul comunitatii noastre, la evenimente si prin librariile online.